[...] okresie przejściowym wymagane jest, aby spożycie węglowodanów nie było większe, niż 20-30g dziennie. Okres przejściowy powinien trwać tak długo, aż zostanie osiągnięta waga (poziom tkanki tłuszczowej), z której osoba praktykująca ten typ diety będzie zadowolona. Po tym okresie możliwe jest stopniowe wprowadzanie węglowodanów, aż do poziomu [...]
[...] w dużej części określane jako choroby cywilizacyjne: choroby serca wysokie ciśnienie krwi gromadzenie się nadmiaru tłuszczu w ciele podwyższone ciśnienie podniesiony poziom trójglicerydów i innych tłuszczów we krwi podniesiony poziom cukru we krwi cukrzyca typu drugiego zaburzenia w równowadze hormonalnej organizmu zaburzenia snu W [...]
Indeks glikemiczny Zdolność każdego węglowodanu do podwyższania poziomu glukozy we krwi określana jest przez tzw. indeks glikemiczny Im więcej glukozy pojawi się we krwi po spożyciu danego węglowodanu, tym wyższy jest indeks glikemiczny. Warto pamiętać, że przetwarzanie produktów żywnościowych podwyższa ich indeks glikemiczny: płatki [...]
[...] także przez nas - amatorów kulturystyki. Znane nam właściwości dekstrozy przy cyklach kreatynowych były od lat podstawą udanego cyklu z wykorzystaniem kreatyny. Zwiększając poziom insuliny, kreatyna zostaje wchłonięta w maksymalnych ilościach dzięki czemu trening jest bardziej efekwtywny, a efekty końcowe bardziej zadowalające. Rodzi się tylko [...]
[...] może wynosić na przykład: 6:2 (6g białka na kg masy ciała i 2 g białka) i powinien on być zawsze być dostosowany do konkretnej osoby (z uwzględnieniem masy jej ciała, poziomu tkanki tłuszczowej, codziennej aktywności). W takich proporcjach, tych składników dostarczają gainery. W czasie ciężkiego treningu siłowego zużywasz energię [...]
[...] szklanka maślanki Płeć: Kobieta Wiek: 18 Waga: 75 Wzrost: 1.69 Obwód klatki: - Obwód ramienia: - Obwód talii: - Obwód uda: - Obwód łydki: - Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej: ok 35% Aktywność w ciągu dnia: szkoła Uprawiany sport lub inne formy aktywności: 4 razy w tygodniu siłownia po 2h-głównie aeroby,dodatkowo 1 w [...]
[...] nie boj sie panowie powiem wam pare ciekawostek, wiele osob zaprzecza jakoby na diecie low carb mozliwy byl przyrost masy, argumentujac to brakiem insuliny, a wiecie niski poziom cukru sprzyja wysokiemu poziomowi gh jak i igf-1 i wlasnie ten drugi /insulinopodobny/ dziala jak insulina i bez problemu mozna robic miesien druga ciekawostka, do [...]
[...] dziekuje. Płeć: Mężczyzna Wiek: 17 Waga: 80 Wzrost: 182 Obwód klatki: 112 Obwód ramienia: 36 Obwód talii: 88 Obwód uda: 62 Obwód łydki: 43 Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej: - Aktywność w ciągu dnia: szkola Uprawiany sport lub inne formy aktywności: trening silowy 3 razy w tygodniu Odżywianie: zjem wszystko co [...]
[...] co poprawia się wydolność fizyczna organizmu przy równoczesnej redukcji tkanki tłuszczowej. - Chrom jest naturalnym, bioaktywnym mikroskładnikiem pokarmowym regulującym poziom cukru we krwi, przez co ogranicza apetyt i umożliwia trwałe utrzymanie efektów odchudzania. - Jod to pierwiastek niezbędny do prawidłowej czynności tarczycy. Jego [...]
[...] przeciwdziała zmęczeniu oraz znacznie przyśpiesza redukcję tkanki tłuszczowej. L-karnityna ogranicza też tworzenie i magazynowanie tłuszczu w organizmie. Chrom reguluje poziom cukru we krwi zapobiegając śhuśtawce hipoglikemiczneją ograniczając w ten sposób apetyt na słodycze. Witamina B6 bierze udział w prawidłowym metabolizmie kwasów [...]
[...] wydolność organizmu do ciężkich treningów oraz przyspieszają proces regeneracji. Korzystnie wpływa na pracę serca, opóźnianie procesu starzenia się organizmu, obniżenie poziomu cholesterolu. Regularnie stosowany obniża poziom cukru we krwi. Niezwykle pomocny jest dla ludzi wyczerpanych i osłabionych. - Green Tea to ekstrakt z zielonej [...]
[...] skupić na ładunku glikemicznym). Odnosi się go do czystej glukozy. Chodzi oto, że produkty zawierające cukry złożone dłużej się trawią i nie podnosi się nagle zbyt wysoko poziom insuliny we krwi. Lepiej jeść ryż brązowy niż biały, makarony razowe lub z mąki z pszenicy durum. Staramy unikać się cukru, dużych ilości miodu, przetworów owocowych, [...]
[...] i absorbowane, w rezultacie powodując znaczne wachania cukru we krwi. Produkty z niskim ig, dzięki wolniejszemu trawieniu i absorpcji, powodują stopniowy wzrost cukru i poziom insuliny oraz mają udowodnione korzyści zdrowotne. Diety niskowęglowodanowe wpływają korzystnie na poziom glukozy i lipidów u cukrzyków (1 i 2 typu). Produkty z niksim [...]
[...] Stres - przeciążenie organizmu, dostosowanie się do nowo zaistniałej sytuacji wytrącającej organizm z równowagi. IG - Skrót od Indeks Glikemiczny, pokazuje szybkość wzrostu poziomu cukru we krwi po spożyciu produktu węglowodanowego względem glukozy, której IG wynosi 100. Oddychanie komórkowe (tlenowe/beztlenowe) - jego celem jest uwolnienie [...]
[...] spoczynek nocny. W tym momencie muszę na chwilę wkroczyć na grunt przemian biochemicznych, jakie zachodzą w ludzkim organizmie. Przed snem wskazany jest wysoki poziom serotoniny - hormonu tkankowego (wydzielany w układzie pokarmowym, mózgu), pełniacego funkcję neuroprzekaznika (przekazuje odpowiednie sygnały do mózgu). Wywołuje on [...]
mam takie pytanie mam niski poziom cukru we krwi i czesto musze jest slodycze zeby go zwiekszyc (cukrzycy nie mam ) mam zamiar niedlugo robic redukcje i zastanawiam sie co jest zamiast slodyczy zebye zwiekszyc poziom cukru??
[...] kaloryczności,bo zaczęłaś używać wysokojakościowych produktów żywieniowych,zwiększyła się zawartość błonnika,poprawił się bilans między makroskładnikami i unormowałaś poziom cukru we krwi.Za to szacunek dla KingaIm dalej w las...tym wolniej "idzie" i musisz zdawać sobie z tego sprawę.Zwiększyłaś udział białek i rozpoczęłaś [...]
[...] w organizmie człowieka, wapnia i żelaza, * ułatwiają przemianę materii, * hamują rozwój mikroflory gnilnej i chorobotwórczej w przewodzie pokarmowym, * obniżają poziom cholesterolu powodując jego rozkład, * zwiększają odporność immunologiczną. Czyli ma walory zdrowotne ?(pomijam tluszcz nasycony - jestem LC i zachowanie 1/1/1 [...]